BAĞCI'DAN TAPDK SÜRE UZATMA UYARISI

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin BAĞCI, Esnaf arasında Tekel ruhsatı olarak bilinen Tapdk satış belgesi sahibi olan satıcıları süre uzatım işlemleri için esnafları uyardı!

Turizm 3.02.2014 12:43:34 0
BAĞCI

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin BAĞCI,   Esnaf arasında Tekel ruhsatı olarak bilinen Tapdk satış belgesi sahibi olan satıcıları süre uzatım işlemleri için esnafları uyardı!

 2009 yılından itibaren Tapdk Satış Belgesi işlemlerini ilimizde esnaflara İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası olarak gerçekleştiriyorduk fakat 26 Aralık itibari ile İzmir Tarım il ve ilçe Müdürlüklerinde yapılmaktadır.

Başkan Emin BAĞCI diğer yıllarda yapılan süre uzatım işlemlerin den farklı olarak TAPDK yönetmeliği gereğince bu yıl uygulamada olan perakende satıcıların sigara satana ayrı belge, alkol satana ayrı belge veya her iki ürünü satanın ise iki belge alması gerekmekte olduğu ve harçların her bir belge için ayrı olduğunu belirtti.

Her çıkan yasadan olumsuz olarak etkilenen Bakkal esnafı olarak, yaşadığımız mağduriyetlerin giderilmesi için destek beklerken bürokrasi işlemlerimiz artırılarak zaman kayıplarına ve mağduriyetlere neden olmaktadır.

 Bakkal esnafımızın mağdur olamaması için işlemlerini son güne bırakmaması gerekli çünkü işlemlerin fazlalaştığını Süre uzatım işlemlerinde her iki ürün gurubunu satan esnafımızın Tapdk Satış belgelerin de ayrıştırma yapılacağı ve Mülkü amir tarafından imzalanmasından sonra kişilere verileceği bunun da bir zaman alacağı süresi içerisinde yapılmayan işlemlerden dolayı belgelerinin iptal olabileceğini kazanılmış hak kayıplarının yaşanabileceğini belirtti.

Başkan Bağcı sadece sigara satan fakat satış belgesinde her iki ürünü satma yetkisi olan yani belgesinde ki Kurum Sicil numarasının sonun da “P” olan Bakkal esnafımızın süre uzatım paralarını yatırmadan önce tarım il veya ilçe müdürlüklerinden belgelerini değiştirmeleri değişim tarihinden sonraki Pazartesinden itibaren paralarını T.C. Ziraat Bankasından yatırmalarını yoksa yüksek harç miktarı ile karşılaşacaklarını bu yüzden dikkatli olmalarını belirtti.

Başkan Bağcı  Sadece sigara veya alkol satan esnaf  220TL. ,  Her iki ürünü birden satan esnafımız 440TL. yatırması gerekiyor derken üzülüyorum ama bu bilgilendirmeyi yapmam lazım fakat esnafımız yalnız değil yüksek harç artışı için gerekli girişimleri başlattık.  Bilmeyenler için açıklayayım geçmiş senelerde artışlar yeniden değerleme oranı ile yapılırdı geçen sene ve bu sene artışlar fazlalaştı geçen sene sigara ve alkol satan esnafımız 200TL. öderken bu sene 440TL. ödemek zorunda bırakıldı.         

Başkan Bağcı, Birlik Başkanımız Zekeriya MUTLU ile birlikte İzmir Tarım İl Müdürümüz Ahmet GÜLDAL ile görüşerek süre uzatım işlemlerinde odamız olarak esnafımıza yardımcı olmak için belgelerini toplayarak Tarım İl ve İlçe müdürlüklerine götürerek işlemlerin daha rahat şekilde yapılmasına katkı sağlayacağız buradan Birlik Başkanım Zekeriya MUTLU  ve İzmir Tarım il Müdürümüz Ahmet GÜLDAL a verdikleri destek için teşekkür ederim  

 Tapdk Satış Belgesi süre uzatımı yapan esnafın, belgesinin üzerinde uzatım yapıldığının görünmesi gerektiğini bu işlemi gerçekleştirmek içinde, TAPDK Satış belgesinin aslının ve Yatırılan banka dekontunun getirilmesi gerektiğini belirtti.

Gerekli mercilere baş vurmamıza rağmen şu an için T.C. Ziraat Bankasının süre uzatım için alınan harçların şube içerisinden saat 15:00 den sonra alması diğer zamanda ATM den işlem yapması Esnafın zor duruma düşürüp zaman kayıplarına yol açacağı veya yanlış yatırılan harçların TAPDK kurumuna baş vurarak geri alınabilmesini düşünürsek esnafın mağdur olmaması için süre uzatım için son gün olan 31 Mart 2014 tarihini beklemeden bir an önce işlemlerini yaptırmalarını belirtti.

Başkan Emin BAĞCI, Esnafların işlemlerini doğru ve hızlı bir şekilde çözmeleri için bağlı oldukları esnaf odalarına gitmeleri gerektiğini, odaların esnafa yardımcı olarak yol göstereceğini belirtti.   


 ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR



21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10280,29%0,03
  • DOLAR

    32,27% -0,20
  • EURO

    34,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2412,00% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3904,61% 0,45